De klasse-instellingen van meerdere symbolen tegelijkertijd wijzigen

Commando

Locatie

Bewerk symboolinstellingen

Extra > Hulpmiddelen

Door middel van het commando Bewerk symboolinstellingen, dat je terugvindt via Extra > Hulpmiddelen > Bewerk symboolinstellingen, ken je de geselecteerde klassen en alle aangevinkte opties toe aan alle objecten binnen alle symbolen in de geselecteerde map. Dit is een efficiënte manier om de klasse-instellingen of -kenmerken voor meerdere of alle symbooldefinities in één keer te wijzigen.

Denk goed na over de mogelijke gevolgen van deze handeling alvorens ingrijpende wijzigingen te maken aan de klassen van de symbooldefinities.

Om de klasse-instellingen van meerdere symbooldefinities tegelijkertijd te wijzigen:

Selecteer het commando. Het dialoogvenster ‘Bewerk symboolinstellingen’ wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Symbolenmap

Selecteer <Geen>, <Alle> of een symbolenmap indien aanwezig.

Selecteer Geen om alle symbolen in de hoofdmap bij te werken.

Selecteer Alle om alle symbolen in de tekening bij te werken.

Selecteer een symbolenmap om alle symbolen in die map (en in eventuele submappen) bij te werken.

Klasse

Kies de klasse die je aan de symbooldefinities wilt toekennen.

Gebruik de volgende klasse-instellingen

Selecteer de klasse-instellingen die je op de symbooldefinities wilt toepassen.

Voor niet gebruikte klasse-instellingen

Bepaal wat er moet gebeuren met klasse-instellingen die niet worden gebruikt. Je kan hiervoor de bestaande instellingen van het object behouden of de standaardinstellingen van het document gebruiken.

Er verschijnt een dialoogvenster waarin Vectorworks een samenvatting van de handeling geeft.

Symbooldefinities bewerken

Concept: Kenmerken